Με το CEREC Ortho 1.2, η Dentsply Sirona κάνει ένα ακόμη βήμα στην ψηφιοποίηση της ορθοδοντικής – μετά τη σάρωση για ορθοδοντική χρήση με τη CEREC Omnicam τώρα είναι πλέον δυνατή η ανάλυση του εκμαγείου ψηφιακά.

Bensheim/Salzburg. Μια διαδικασία για τους λάτρεις της τεχνολογίας, μια ιδέα από ένα άλλο κόσμο – έτσι είδαν οι περισσότεροι άνθρωποι το CEREC όταν άλλαξε τα δεδομένα στην οδοντιατρική πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Από τότε, οι ψηφιακές εφαρμογές βρήκαν απήχηση σε πολλά πεδία της οδοντιατρικής – περιλαμβανομένης και της ορθοδοντικής. Η Dentsply Sirona, γνωστή για την ηγετική θέση της στην οδοντιατρική τεχνολογία, προσφέρει πλέον μια ροή εργασίας και τεράστια προστιθέμενη αξία στους ορθοδοντικούς.

Πλήρης ψηφιοποίηση – αποτυπώματα και ανάλυση εκμαγείου

Με τη CEREC Omnicam τέθηκε το ορόσημο στην αποτύπωση χωρίς χρήση spray και με το λογισμικό CEREC Ortho, η ψηφιακή αποτύπωση έχει ενταχθεί στην καθημερινή θεραπεία. Με τη μοναδική τεχνική σάρωσης, ένα ψηφιακό εκμαγείο ολόκληρης της γνάθου δημιουργείται σε λίγα μόλις λεπτά.

Πλέον, είναι εφικτή και η ανάλυση του εκμαγείου με το νέο CEREC Ortho 1.2. Οι βάσεις ανάλυσης Bolton, Moyers και Nance είναι επίσης διαθέσιμες. Η σάρωση μπορεί να γίνει από το βοηθό και ο ορθοδοντικός να ελέγξει την ανάλυση, να την προσαρμόσει, να μετατρέψει στο αρχείο για το ορθοδοντικό set up και να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Το λογισμικό έχει ειδική διασύνδεση για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία και έτσι ο ορθοδοντικός μπορεί να συνεργασθεί με διάφορους παρόχους, όπως οδοντοτεχνικά εργαστήρια και κατασκευαστές ορθοδοντικών εφαρμογών.

Η εγκατάσταση του λογισμικού CEREC Ortho στον ΗΥ του ιατρείου εγγυάται ακόμη καλύτερη ροή εργασίας. Επιτρέπει στο προσωπικό να ελέγχει την ανάλυση και να κάνει εξαγωγή του αρχείου εκεί και η CEREC Omnicam μπορεί να χρησιμοποιείται άμεσα για σάρωση σε άλλους ασθενείς. Το ιατρείο επωφελείται ακόμη περισσότερο από τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής διαδικασίας.

Άνεση του ασθενούς – εξαιρετική έναρξη της θεραπείας

Η ψηφιοποίηση στα διάφορα στάδια του ιατρείου έχει σημαντικό πλεονέκτημα για τους ασθενείς: Η ψηφιακή σάρωση της γνάθου με τη CEREC Omnicam σημαίνει ότι τα αποτυπώματα γίνονται χωρίς δισκάριο και υλικό, που αποτελούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητας. Η CEREC Omnicam διαθέτει τη μικρότερη κεφαλή στα συστήματα CAD/CAM και έτσι το αποτύπωμα είναι ακόμα πιο άνετο για τον ασθενή.

Η θεραπεία ξεκινά γρήγορα, εφόσον δε χρειάζεται πλέον να γίνει εκμαγείο και να αποσταλεί. Εάν απαιτείται εκμαγείο, μπορεί να γίνει με 3D εκτυπωτή οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό το στοιχείο απλοποιεί ακόμα περισσότερο τη διαδικασία για το γιατρό – τα εκμαγεία που χαλάνε ή σπάνε μπορούν να τυπωθούν πάλι ενώ γλυτώνουμε αποθηκευτικό χώρο. Η ψηφιακή σάρωση επίσης ανοίγει το δρόμο για το ορθοδοντικό set up.

‘Η ψηφιακή σάρωση με το λογισμικό CEREC Ortho και την ενδοστοματική κάμερα CEREC Omnicam σημαίνει την αρχή της ψηφιακής ορθοδοντικής για εμάς. Με την ενσωματωμένη ανάλυση εκμαγείου, κάνουμε τώρα το επόμενο βήμα δημιουργώντας επιπλέον προστιθέμενη αξία στο ιατρείο και εξοικονόμηση χρόνου’, σχολιάζει ο Roddy MacLeod, Αντιπρόεδρος του τομέα CAD/CAM στη Dentsply Sirona. “Σύντομα οι παραδοσιακές μέθοδοι θα γίνουν μια ωραία ανάμνηση, ωστόσο, το ταξίδι στην ψηφιακή ορθοδοντική κλινική έχει μόλις ξεκινήσει και θα συνεχίσει να είναι στο επίκεντρο της έρευνας για τη Dentsply Sirona στο μέλλον’.

Ένα σημείο – σταθμός για το CEREC στην ορθοδοντική: Ενσωματωμένη ανάλυση εκμαγείου
Καθοδηγούμενη ψηφιακή σάρωση με τη CEREC Omnicam.
Ένα σημείο – σταθμός για το CEREC στην ορθοδοντική: Ενσωματωμένη ανάλυση εκμαγείου
Οι γιατροί μπορούν τώρα να κάνουν ψηφιακή ανάλυση του εκμαγείου στον ΗΥ τους – με το νέο λογισμικό CEREC Ortho 1.2.

 

 

 

 

 

Σχετικά με τη Dentsply Sirona

Το εργοστάσιο Dentsply Sirona είναι ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά και στην τεχνολογία στον τομέα των οδοντιατρικών/οδοντοτεχνικών. Ένας ακούραστος συνεργάτης για τους οδοντιάτρους, τους οδοντοτεχνίτες και τους εμπορικούς αντιπροσώπους για πάνω από 130 χρόνια. www.dentsplysirona.com & www.dentica.gr